Kamera till hund: De bästa alternativen!

Som hundägare är det svårt att säga nej till att få en närmare kontakt med sitt husdjur, även när man inte är hemma. Vi har utvärderat två kameror för hundar och utvärderat dem gällande den videokvalitet som erbjuds, men så även den tillhörande appens kvalitet samt eventuella extrafunktioner som inkluderas. Nedan får du ta del av de bästa hundkamerorna just nu.

De 2 bästa kamerorna för hundar

 1. Furbos hundkamera: Den bästa och mest allsidiga kameran för hundar. Kostar cirka 2 000 kronor.
 2. Skymee Owl: En spännande hundkamera med unika funktioner. Kostar cirka 1 500 kronor.

Nedan pratar vi mer om de kameror som precis nämnts i större detalj.

Furbo Dog Camera: Den bästa hundkameran

Fördelar

 • Kamera med Full HD-upplösning
 • Nattläge finns tillgängligt
 • Matdispenser inkluderas
 • Inbyggd skällsensor inkluderas

Nackdelar

 • Relativt dyr
 • En prenumeration krävs för att lagra bilder i molnet

Furbo Dog Camera kostar cirka 2 000 kronor på Amazon, vilket innebär ett den är ganska dyr. Men du får samtidigt mycket för pengarna då videokvaliteten är perfekt. Den medföljande appen är dessutom begriplig, extrafunktionerna likaså. Furbo är även utrustad med tvåvägshögtalare så att du kan prata med din hund i realtid, även utanför hemmet.

Läs mer: Så fungerar en kamera.

Den största nackdelen är att du måste prenumerera på ett molnlagringspaket såvida du vill kunna spara de videor och bilder du tar med hjälp av hundkameran. 90 dagars gratis molnlagring inkluderas, men efter det måste du betala cirka 70 kronor månatligen för att lagra media via Furbos molnlösning.

Skymee Owl Robot: Den mest underhållande hundkameran

Fördelar

 • Kan styras med din smartphone
 • Fungerar som mat- och snacksdispenser
 • Mörkerläge finns tillgängligt
 • Du kan tvåvägskommunicera med din hund

Nackdelar

 • Kan skrämma känsliga hundar
 • Kan lämna hundgodis på olämpliga ställen

Den cylinderformade hundkameran, eller närmare bestämt underhållningsroboten Skymee Owl Robot är både hållbar och modern. Du kan styra robotkameran med hjälp av en applikation som finns tillgänglig för Android samt iOS, varpå du kan beordra hundkameran att väcka liv i ditt husdjur när du inte är hemma.

Hundkameran är snabb som bara den, vilket innebär att du kan leka med din hund på ett underhållande sätt så länge Skymee Owl Robot är uppkopplad mot ett WiFi-nät.

Så fort din hund fångat hundkameran belönas han med en godbit. Du kan även belöna din hund med godis manuellt, genom att trycka på en knapp som återfinns i den medföljande applikationen. Det faktum att hundkameran kan ge ifrån sig godisbitar lite när som helst kan ge upphov till att ej upphittade munsbitar ligger och skräpar i något hörn. Utöver det kan lättskrämda hundar bli nervösa av att en hundkamera svischar förbi gång efter annan.

Skymee Owl är inte en budgetkamera för hundar. Den kostar trots allt 1 500 kronor på Amazon. Men trots att så är fallet bjuder den på högklassig underhållning för både dig och din hund, vilket det är svårt att sätta en prislapp på.